Дилемата - зошто да научите WordPress?

Треба да се земат во предвид голем број фактори. Општо гледано е дека WordPress е едноставна алатка за креирање на веб страни, но сепак, таа е многу повеќе од тоа. Поради фактот што WordPress е бесплатен и (open-source), тој му овозможува на секој да го подобри и уредува својот код според желбата. Исто така, има илјадници бесплатни плагини, теми, додатоци и други алатки. Сите овие карактеристики ви овозможуваат да креирате секаков вид веб-страни, почнувајќи од едноставни блогови, лични веб-страници или портфолија, почнувајќи од е-продавници, бази на знаење или табли за работни места. Друг фактор е дека WordPress е целосно бесплатен и ги поддржува сите платформи за хостирање со PHP и MySQL. Згора на тоа, овој CMS постојано се ажурира со нови верзии кои ја подобруваат безбедноста, вклучуваат нови карактеристики и ги подобруваат целокупните перформанси. Последно, WordPress има огромна заедница на форуми низ целиот Интернет. Количината на податоци што се достапни и илјадниците упатства за WordPress, исто така, го прават WordPress еден од најлесните за користење системи за управување со содржини.

Wordpress-Developer